ارشناس برنامه سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: از موضوعات اساسی در برنامه هـاي مبـارزه و پیشـگیري از آسـیب هـاي اجتمـاعی کـه توسـط شهرداري اجرا میشود، جایگاه قانونی این نهـاد اجتمـاعی در کنتـرل و کـاهش آسـیب هـاي اجتمـاعی میباشد در تعریف دقیق جایگاه شهرداري، نگاه علمی به آسیبهاي شهري، استفاده از ظرفیت مشارکتهاي مردمی و مواردي از این دست میتواند به مدیریت بهتر آسیبهاي اجتماعی توسط شهرداري یاري رساند
کارشناس برنامه سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: از موضوعات اساسی در برنامه هـاي مبـارزه و پیشـگیري از آسـیب هـاي اجتمـاعی کـه توسـط شهرداري اجرا میشود، جایگاه قانونی این نهـاد اجتمـاعی در کنتـرل و کـاهش آسـیب هـاي اجتمـاعی میباشد در تعریف دقیق جایگاه شهرداري، نگاه علمی به آسیبهاي شهري، استفاده از ظرفیت مشارکتهاي مردمی و مواردي از این دست میتواند به مدیریت بهتر آسیبهاي اجتماعی توسط شهرداري یاري رساند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، محبوبه السادات موسوی افزود: مهمترین هدفی که شهرداري بر حسب وظایف ذاتی خود باید بر مدیریت، کنترل و کاهش آسیبهاي اجتماعی تاکید کندکه این آسیبها ی که عمدتاً در خیابانها و فضاهاي عمومی شهر نمود دارد.
وی تصریح کرد کرد: گروه آسیب دیدگان خیابانی، کودکان کار، کودکان خیابانی، معتادان خیابانی، زنان و دختران فرار و خیابانی.... میباشد.
کارشناس برنامه سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، بیان کرد: نتایج مطالعه نشان میدهد که مشارکت اجتماعی در حوزه هاي مختلف شهري، به ویژه در حوزه آسیبهاي اجتماعی با ابهامات، چالشها و موانع عدیدهاي رو به رو است که بخشی از آن مربوط به تداخل وظائف سازمانهاي مرتبط با آسیبها است.
وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده گاهی منجر به موازي کاري با سایر سازمانهاي ذيربط میشود، گفت: بخش دیگر تحت شرایط ساختار جامعه میباشد، که با توجه به بررسی های ، در موضوع مدیریت آسیبهاي اجتماعی در شهر میتوان گفت وضعیت مشارکت اجتماعی در این حوزه نامشخص و مکانیسمها و ابزارهاي نهادینه کردن وضعیت مطلوب مشارکت در حوزههاي مختلف به ویژه مدیریت آسیبهاي اجتماعی نامشخص و مبهم است.
در ادامه این نشست سرپرست شهرداری و اعضای شوری شهر مادوان به بیان مشکلات و آسیبهای اجتماعی در حوزه این شهرداری پرداختند.
موسوی در پایان با ارسال اینکه نشست مشترک نیز مصوباتی داشته که به شرح ذیل میباشد:
1-شهرداری موظف شد تا مراکزي را جهت جمع آوري معتادان خیابانی و کارتن خوابها تهیه و در این راستا در صورت نیاز گرم خانه هایی تاسیس کند میتواند آسیب دیدگان اجتماعی را از طریق برنامه هایی مانند آموزش مهارت هاي زندگی، اشتغال زایی، تشکیل تعاونیها، مشاوره به خانوادههاي افراد آسیبدیده و... توانمند سازد ارجاعات به سازمانهای متربط انجام گردد.
2-با توجه به اشتغال پایین اهالی شهر مادوان و اینکه 95درصد خانوارها تحت پوشش کمیته امدادو بهزیستی میباشد نیاز هست شاخه ای از این ادارات در مادوان مستقر گردد.
3-با توجه به اینکه کودکان کار مادوان اکثریت در شهر یاسوج خارج ازشهر مادوان فعالیت دارند، نیاز هست شهرداری شهر یاسوج در این خصوص همکاری لازم را شهرداری مادوان داشته باشند.
3-نبود فضای سبز ،پارک و سالن های ورزشی
4-حضور شهردار و شورای شهر در کمیته راهبردی مداخلات اجتماع محور
5-معارضات دولتی و شخصی مربوط به فضای سبز پیگیری شود.
6-ضرورت مداخله نیروی انتظامی در بحث خرید و فروش مواد مخدر در خصوص پیشگیری از آسیبهای مربوط به اعتیاد و مواد مخدر .
7-کمبود فضای فیزیکی و نامناسب بودن مکان شهرداری مادوان.
8-اختصاص تسهیلات به خانوادهای کودکان کار جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرتبط
به گزارش وب دا یاسوج: نشست مشترک، با حضور نمایندگانی از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اعضای شورای اسلامی شهر مادوان سرپرست شهرداری، نماینده مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد و مرکز بهداشتی درمانی شهر مادوان در محل دفتر شهردار این شهر برگزار شد.